Misafirlerinizin tarifini isteyeceği şerbetli irmik tatlısı ile mutfakta fark yaratın! Bu pratik tarifle, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tatlıya imza atabilirsiniz. Şerbetin ferahlatıcı tadıyla irmik tatlısı, tatlı sohbetlerinizin yeni eşlikçisi olacak.

Tatlı düşkünleri için mükemmel bir öneri: Şerbetli irmik tatlısı! Yumuşacık dokusu ve süngerimsi kıvamıyla bu tarif, adım adım anlatıldığı gibi kolayca uygulanabilir. Şimdi evde pastane lezzetinde bir tatlı yapmaya hazır mısınız?

Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz şerbetli irmik tatlısı tarifi, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Bu tarif ile tatlı ihtiyacınızı kolayca giderebilir, çay saatlerinizi tatlandırabilirsiniz. Lezzetli bir deneyim için, şerbetli irmik tatlısını mutlaka denemelisiniz.

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

9 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
Bu malzemelerin yanı sıra fırın kabını yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağına ihtiyacınız bulunuyor.

Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

Şerbeti için ise;

1 ya da 2 adet limonun suyu
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Yumurtayı, toz şekeri ve yoğurdu derin bir kapta mikser aracılığıyla çırpın. Burada toz şeker eriyene kadar çırpmak önem taşır.
1 su bardağı süt ve 1 paket vanilin ekleyerek karıştırmaya devam edin.
1,5 su bardağı elenmiş unu, 1 paket kabartma tozunu ve 9 yemek kaşığı elenmiş unu karşılıma ekleyerek güzelce karıştırın.
Fırın kabını tereyağı yardımıyla yağlamaya başlayın. Tatlı harcını ise kalıba alın ve üzerini spatula yardımıyla düzelterek göze uygun hâle getirin.
Hazırladığınız harcı önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Bu sırada tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra bu karışıma 3 – 4 damla limon suyu sıkmanız gerekir. Ardından kaynayan şerbeti 5 dakika daha bekleterek ocaktan alın. Bundan sonra ılınmasını beklemelisiniz.
Bu sırada pişen tatlıyı fırından aldıktan sonra sıcaklığını kaybetmeden üzerine ılık şerbet dökün. Bu sırada şerbetin içini çekmesine fırsat vermek için 10 dakika beklemek faydalı olabilir.
Bu bekleme süresinden sonra tatlıyı dilimlemeye ve servis etmeye başlayabilirsiniz.
Servis Önerisi: Şerbetli irmik tatlısını hazırladıktan sonra üzerine tercihe bağlı olarak; Antep fıstığı, toz fındık ya da file badem serpebilirsiniz.

Bu şerbetli irmik tatlısı tarifi ile evde tatlı bir şölen yaşayın. Hem kolay hem de aşırı lezzetli bu tatlı, misafirlerinizin de beğenisini kazanacak. Şerbetin tatlı dokunuşu ve irmiğin yumuşacık dokusu ile bu tatlı, çay saatlerinizi ve özel anlarınızı tatlandıracak. Şimdi bu enfes tarifi deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Her lokmada tatmin olmanın keyfini çıkarın. Afiyet olsun!