Evde kolayca yapabileceğiniz cevizli salçalı poğaça tarifi, hem pratik hem de çok lezzetli bir atıştırmalık sunuyor. Yumuşacık hamuru ve içindeki cevizlerin çıtırlığı ile bu poğaça, favori tarifleriniz arasında yer alacak.

Cevizli ve salçalı poğaça nasıl yapılır? Adım adım bu lezzetli tarifimizi uygulayarak, sofralarınızı şenlendirecek harika bir hamur işi hazırlayabilirsiniz. Poğaça yapmanın püf noktalarını bu yazıda bulacaksınız.

Pratik ve lezzetli cevizli salçalı poğaça yapımı için ihtiyacınız olan tüm malzemeler ve detaylı yapılış aşamaları burada. Evinizde mis gibi kokular eşliğinde yapacağınız bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

Malzemeler

1 adet yumurta (sarısını üzeri için ayırın )
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım paket yaş maya (veya 1 tatlı kaşığı kuru maya)
1 su bardağı Biraz az zeytinyağı (3/4)
1 yemek kaşığı Şeker
1 silme tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Kekik
1 çay kaşığı Kimyon
1 yemek kaşığı Biber salçası
1 cay bardağı İri kıyılmış ceviz
Yaklaşık 6-7 su bardağı Un

Arası için;

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

beyaz peynir kaşar peyniri karışımı veya zeytin ne isterseniz

Yapılışı:

sıvı malzemeler geniş bir kaba konur maya tuz şeker ve yumurta beyazı konularak karıştırılır.
Salça ve baharatlar eklenir yavaş yavaş un ilavesi ile yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edilir . Üzeri örtülerek yaklaşık 30 dk sıcak bir ortamda dinlenmeye bırakılır. Mayalandıktan sonra yapışmasın diye eller hafif yağlanarak cevizden biraz büyük parçalar koparılır arasına peynir konur kapatılır makas ile kesikler atılarak örgü deseni verilir.