Limonlu yumuşak kek, sıcak yaz günlerinde serinlemek ve tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde gidermek için ideal. Bu basit tarif, pratik adımlarıyla mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu limonlu yumuşak kek tarifi, taze limonların aromasıyla mutfaklarınızı şenlendiriyor. Herkesi hayran bırakacak bu keki yapmak için ihtiyacınız olan her şey bu reçetede.

Tatlı krizlerinize ferah bir çözüm arıyorsanız, limonun asil lezzetini yumuşacık bir kekle buluşturduğumuz bu tarif tam size göre. Pratik ve leziz bu tarifle, kek yapmanın keyfini çıkarın.

Limonlu Yumuşak Kek Tarifi

Malzemeler

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 adet limon kabuğu rendesi
2 adet limon suyu
2 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 tatlı kaşığı zerdeçal

Sosu için;

3 yemek kaşığı süt
Yarım limon suyu
1 su bardağı pudra şekeri

Limonlu Yumuşak Kek Tarifi

Uygun bir kaba rendelenmiş limonu şekeri ve limon suyunu ekleyip güzel karıştırın. Ardından yumurtaları ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Daha sonra yağı, sütü, zerdeçalı, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip kısa karıştırın ardından unu eleyerek karıştırıp homojen bir kıvam olmasını sağlayın.
Kek kalıbını güzel yağlayın ve keki boşaltın.
Mnceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarında 30 dakika kadar pişirin. Kürdan testiyle kontrol edin pişmişse çıkartıp soğumaya bırakın.
Sosu için gerekli malzemeyi karıştırın, soğuyan keki kalıba ters çevirin ve üzerine sosu gezdirin.

Limonlu yumuşak kek tarifi, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı ve lezzetli bir şekilde karşılamak için mükemmel bir seçenektir. Hem pratik hem de leziz bu tarif ile kek yapmanın keyfini çıkarın, misafirlerinizi etkileyin. Her ısırıkta, limonun ferahlatıcı tadını hissedeceğiniz bu kek, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Şimdiden afiyet olsun!