Evde hazırlayabileceğiniz yumuşacık ve kıyır kıyır bir katmer poğaça tarifiyle karşınızdayız! Bu tarifi uygulayarak, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. İşte herkesin tarifini soracağı katmer poğaçanın sırları...

Lezzetli bir hamur işi yapmak isteyenler için mükemmel bir seçenek: Katmer poğaça! Bu tarif, ağızda dağılan yapısı ve nefis tadıyla kahvaltılarınıza neşe katacak. İşte evde kolayca yapabileceğiniz katmer poğaça tarifi...

Kahvaltı sofralarınızı renklendirecek mayalı katmer poğaça tarifiyle tanışın! Üst üste açtığınız hamurların tereyağı ve peynirle buluşmasıyla ortaya çıkan bu lezzeti, evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte tarifin detayları...

Katmer Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
2 çay kaşığı toz şeker
1 paket instant maya (ya da 1 yemek kaşığı kuru maya / yarım paket yaş maya)
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)

Arasına;

75 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir
İsteğe bağlı maydonoz

Katmer Poğaça Tarifi

olarak uygun bir kabın içerisine su, süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve instant mayayı alarak malzemeleri güzel bir şekilde karıştıralım. Bu tarifte instant maya kullanıldı ama dilerseniz 1 yemek kaşığı kadar kuru maya ya da 20 gram yaş maya da kullanabilirsiniz.

Daha sonra un ile tuzu ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar hamurumuzu yoğuralım. Bu aşamada unun tamamını koymak yerine yavaş yavaş ilave etmeniz yoğurma açısından daha kolay olacaktır.
Hamurumuzu mayalandırmadan şekil verme aşamasına geçelim. Bunun için hamurumuzu tezgaha alarak 8 eş paçaya bölelim.
Hamurlarımızın her birini dıştan içe doğru yoğurarak beze haline getirelim.

Bezelerimizden birini alalım ve unladığımız tezgaha alarak merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açalım.
Açtığımz hamuru bir kenara alalım ve üzerine tereyağı sürelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde açalım ve üzerine tereyağı sürerek üst üste dizelim. Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz.

Son bezeyi açtıktan sonra diğer hamurların üzerine yerleştirelim ve bu defa üzerine yağ sürmeyelim.
Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden elimizle biraz büyütelim. Daha sonra  60-70cm’e kadar merdane yardımı ile büyütelim. Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzememizi koyalım ve saralım.

Sardığımız  poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. bu boyutlarda 12 adet poğaça elde ettim ancak dilerseniz daha küçük keserek 16 dilim de elde edebilirsiniz.
15 dakika tepside mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürelim.
Pişmeye hazır poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Bu kolay ve leziz katmer poğaça tarifi, kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize yeni bir lezzet katacak. Evde hazırlaması pratik olan bu poğaçalar, ağızda dağılan yapısı ve eşsiz lezzetiyle herkesin beğenisini toplayacak. Tarifi adım adım uygulayarak, siz de evinizde bu harika lezzeti yaratabilirsiniz. Daha fazla lezzetli tarif ve püf noktası için bizi takip etmeye devam edin!