Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Çayınızdan arta kalan demleri değerlendirmenin en lezzetli yolu: Çaylı kek! Bu kolay ve lezzetli tarifle, çay saatlerinizi daha da özel hale getirebilirsiniz. İşte çaylı kekin yapılışı...

Çaylı kek, çay saatleriniz için mükemmel bir atıştırmalık. Bu pratik ve lezzetli tarifi takip ederek, çayınızın yanında sunabileceğiniz harika bir kek hazırlayabilirsiniz.

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz çaylı kek tarifi, çay severlerin favorisi olmaya aday. Demli çayın aromasıyla zenginleşen bu kek, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek sunuyor.

Malzemeler

3 yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı toz şeker
½ su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı demli çay (oda sıcaklığında)
2 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1/4 su bardağı kakao

Üzeri için:

Eritilmiş beyaz çikolata

Tarifi

Yumurtalar ile şekeri köpürene kadar iyice çırpıyoruz.
Zeytinyağını koyup çırpmaya devam ediyoruz.
Sonra demlenmiş oda sıcaklığındaki çayı ekliyoruz. Karıştırıyoruz.
Unu eleyerek ekliyoruz. Vanilin ve kabartma tozunu da ilave ediyoruz. Mikserle karıştırıyoruz.
En son kakaoyu koyup karıştırıyoruz.
Orta boy kek kalıbını yağladıktan sonra kek karışımını içine aktarıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dk pişiriyoruz.
Kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Piştikten sonra fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyunca kek kalıbından çıkarıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine eritilmiş beyaz çikolata döküp servis yapıyoruz.

Çaylı kek tarifi, çay saatlerinizi tatlandıracak pratik ve lezzetli bir seçenek sunuyor. Bu tarif, demli çayın lezzetini kekle buluşturarak, hem kolay hem de aromatik bir tatlı hazırlamanızı sağlar. Çaylı kek, hem çay saatlerinizde hem de özel günlerinizde sunabileceğiniz lezzetli bir atıştırmalık olacak.