Mis gibi tereyağı ve taze süt ile hazırlanan sütlü un helvası, ailenize ve misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir tatlı. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifi keşfedin.

Ceviz ve sütlü unun birleştiği bu geleneksel helva tarifi, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak. Ağızda dağılan bu enfes tatlıyı yapmak için gerekenler çok basit.

Sütlü Un Helvası Tarifi için Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
üzeri için ceviz içi

Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır?

Ağızda dağılan lezzet: Cevizli Fındıklı Bayatlamayan Kurabiye tarifi Ağızda dağılan lezzet: Cevizli Fındıklı Bayatlamayan Kurabiye tarifi

Bir kaseye süt ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
Tereyağı veya margarini uygun bir tencereye alıp eritin. İçine unu ilave edip unun rengi değişene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Unun rengi biraz değişince sütlü şerbeti yavaşça ilave edip karıştırın. Un topaklanmaması için karıştırmaya devam edin ve koyulaşana kadar pişirin.
Ocağı kapatın ve istediğiniz şekli verip servis tabağına alın. Üzerini cevizle süsleyin.

Sütlü un helvası, hem pratiklik hem de lezzet açısından mükemmel bir tatlı seçeneği sunar. Geleneksel Türk tatlılarının en sevilenlerinden biri olan bu helva, özel günlerde veya sıradan bir akşamüstü çayının yanında harika bir tercih. Cevizle süslenmiş bu lezzetli tatlıyı deneyerek, tatlı anılarınıza bir yenisini ekleyin ve sevdiklerinizle paylaşın!

Editör: Haber Merkezi