Kekin kabarması ve sönmemesi için aradığınız tarif burada. Limon suyu ve maden suyu ile hazırlayabileceğiniz bu kek, her seferinde mükemmel sonuç veriyor. Çay saatlerinizin favorisi olacak bu pratik ve lezzetli tarifi mutlaka deneyin.

Balon gibi kabaran ve asla sönmeyen bir kek tarifi mi arıyorsunuz? Limon suyu ve maden suyu kullanarak hazırlayabileceğiniz bu tarif, kekinizin mükemmel kabarmasını sağlayacak. İşte adım adım balon kek tarifi.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Kekin sönmemesi için limon suyu ve maden suyu kullanarak hazırlayabileceğiniz bu tarif, çay saatlerinize lezzet katacak. Balon gibi kabaran ve fırından çıktıktan sonra bile sönmeyen kek tarifi ile karşınızdayız. İşte detaylar.

Balon Kek İçin Malzemeler:

3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 adet maden suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
3 damla limon suyu
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı sıvı yağ

Balon Gibi Kabaran Asla Sönmeyen Kek Nasıl Yapılır?

Yumurta ve Şekeri Çırpın: Yumurta ve şekeri derin bir kapta 4 dakika boyunca çırpın.
Sıvı Malzemeleri Ekleyin: İçine su, maden suyu ve yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Kuru Malzemeleri Ekleyin: Vanilya, kabartma tozu, un ve limonu harcın içine ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpma işlemini sürdürün.
Kalıba Dökün: Karışımın bir kısmını yağladığınız kek kalıbına dökün.
Kakaolu Karışımı Hazırlayın: Kek harcının kalanına kakao ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı da kalıba döküp bir kürdan yardımıyla şekil verin.
Pişirin: 180 derece fırında 45 dakika boyunca pişirin.
İşte balon gibi kabaran ve asla sönmeyen kekiniz hazır.