Peynirli sıkma, Adana'nın ünlü kahvaltılık lezzeti olarak bilinir. Bu tarif ile kahvaltı sofralarınıza farklı bir tat katın ve gününüze enerjik bir başlangıç yapın.

Gözleme ve krep sevenler, dikkat! Adana'nın peynirli sıkması ile tanışın. Bu lezzetli ve kolay tarif, kahvaltılarınızı baştan yaratmaya hazır.

Adana usulü peynirli sıkma, hem doyurucu hem de lezzetli bir başlangıç. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile sabahlarınız daha da güzel başlayacak.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

MALZEMELER

Hamuru için

4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Su

İç malzemesi için

300 g beyaz peynir ve lor karışımı (Ufalanmış)
1 adet soğan (İnce kıyılmış)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 demet taze soğan (İnce doğranmış)
1/2 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
1 tatlı kaşığı pul biber

TARİF

Unu yoğurma kabına alın, kuru mayayı ve bir tutam tuzu ekleyip harmanlayın. Azar azar su ilave ederek orta yumuşaklıkta, ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış tezgahın üzerinde yemek tabağı büyüklüğünde merdane yardımı ile açın.
İç malzemesi için soğanı sıvı yağda kavurun. Ocaktan alın, peynirleri, kıyılmış yeşillikleri, baharatı ekleyip karıştırın.
Geniş bir tavayı hafifçe yağlayın. Hamurdan küçük parçalar koparın, merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun her iki tarafını iyice kızartın.
Hamurlardan bir tanesini tezgahın üzerine yayın, üzerine iç malzemesini paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Dilerseniz yanına köpüklü ayran ile servis edebilirsiniz.

Peynirli sıkma, Adana'nın geleneksel ve lezzetli bir kahvaltı seçeneğidir. Bu kolay tarifle, gözleme ve krep gibi kahvaltı klasiğine yeni bir alternatif sunabilirsiniz. Doyurucu ve lezzetli peynirli sıkma ile kahvaltılarınız artık daha çeşitli ve renkli geçecek. Deneyin ve farkı hissedin! Afiyet olsun!