Sabahları kahvaltı hazırlamak bazen zor olabilir, ancak bu kolay ve lezzetli krep tarifi ile her sabahınızı bir şölene çevirebilirsiniz. İncecik ve yumuşacık kreplerle, sabahlarınız daha neşeli başlayacak.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Ev yapımı kahvaltılık krep, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek. Bu tarifle, yumuşacık ve incecik krepler yaparak, ailenize ve sevdiklerinize unutulmaz bir kahvaltı deneyimi sunabilirsiniz.

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti krepler, bu tarifle çok daha nefis! Yumurta, süt ve unun muhteşem uyumuyla, incecik ve yumuşacık kreplerinizi kolayca hazırlayabilirsiniz.

Krep Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Not: bardak ölçüsü 200 ml

Krep Tarifi

Yumurtalar köpürene kadar çırpılır .
Süt ve tuzda eklenerek karıştırılır.
Un yavaş yavaş eklenerek iyice çırpılarak pürüzsüz akışkan bir krep harcı elde edilir .
Krep tavasına bir çay kaşığı kadar sıvı yağ serpilip tava kızdırılır, krep harcından bir kepçe kadar alınarak tavaya dökülerek tamamına hızlıca dağıtılıp önlü arkalı pişirilir.

Kahvaltılık krep tarifi, her sabahı lezzetli bir başlangıç yapmanız için ideal. Hem hızlı hem de kolay olan bu tarifle, kahvaltı sofralarınız şenlenecek. İster tatlı ister tuzlu olarak servis edebileceğiniz bu krepler, herkesin beğenisini kazanacak. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı, afiyet olsun!