Patates kroket, hem lezzetli hem de pratik bir atıştırmalık. Bu tarif, patatesin en nefis hali olan kroketleri evde kolayca hazırlamanıza yardımcı olacak.

Kahvaltıda veya atıştırmalık olarak tercih edilen patates kroket, evde yapımı sandığınızdan daha kolay. İşte adım adım patates kroket yapımı...

Patates kroket, kahvaltıların ve atıştırmalıkların vazgeçilmezi. Bu enfes tarif ile evde kolayca patates kroketlerinizi hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

4 adet orta boy patates
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Bulamak için:

1 kase un
1 kase galeta unu
2 adet yumurta (+ diğer yumurtalardan kalan beyazlar)

Kızartmak için:

2 su bardağı sıvı yağ

TARİF

Patatesleri güzelce yıkayıp haşlayın.
Haşlanan patatesleri sıcak sıcak ezin.
Püre haline gelen patateslerin içine tereyağını ve 2 adet yumurta sarısını ilave edip karıştırın.
Pürüzsüz bir kıvam alınca nişasta ve baharatları ekleyip karıştırın.
Püreyi sıkma torbasına alın. Kesme tahtasını streçle kaplayın. Üzerine püreyi şeritler halinde sıkın.
Harcın dinlenip kıvam alması için 1 saat kadar dondurucuda bekletin.
Dondurucudan aldıktan sonra istenilen büyüklükte şeritler kesin.
Her bir parçayı önce una sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın.
Dışının daha çıtır olması için tekrar yumurta ve galeta ununa bulayın.
Kızdırılmış yağda kızartın.
Yanına soslarla servis edebilirsiniz.

Ev yapımı patates kroket tarifi ile kahvaltılarınız ve atıştırmalık anlarınız daha lezzetli ve eğlenceli geçecek. Hem pratik hem de damak çatlatan bu tarifle, patatesin en çıtır halini evinizde kolayca deneyimleyebilirsiniz. Aileniz ve sevdiklerinizle beraber bu lezzeti tadarken, keyifli anlar yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!