Çörek otu ile hazırlanan bu mini kurabiye tarifi, bayatlamadan uzun süre taze kalıyor. İşte adım adım kolay tarif!

Bayatlamayan çörek otlu kurabiye, çay ve kahve yanında harika bir seçenek. Bu kolay tarifle mutfakta harikalar yaratın.

Çay saatleriniz için mükemmel bir atıştırmalık arıyorsanız, bayatlamayan çörek otlu kurabiye tarifi tam size göre. Hem kolay hem lezzetli!

ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYE MALZEMELERİ NELER?

100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay bardağı çörek otu
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un

ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

Tereyağı, yumurta beyazı, sıvı yağ, şeker, tuz ve sirkeyi derin bir kaba alın.

Kaptaki malzemeleri iyice karıştırın.

Ardından kabartma tozunu ilave edin ve iyice yoğurun.

Çörek otunu ekleyip bir tur daha yoğurun.

Hamuru minik minik misket büyüklüğünde olacak şekilde yuvarlayın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

Sonrasında üzerini yumurta sarısıyla kaplayın.

180 derecelik fırında 25 dakika pişirin

Afiyet baş şeker olsun.

ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYENİN YANINDA NE GİDER?

Çörek otlu mini kurabiye çay saatlerinde servis edilebilir. Çay, kahve ile tüketebileceğiniz bu kurabiyenin yanına isterseniz çikolata, muz veya kivi de ekleyebilirsiniz.

Şimdi, bu lezzetli ve pratik çörek otlu kurabiye tarifini denemenin zamanı geldi. Bu kurabiyeler, çay saatlerinizde vazgeçilmez olacak ve uzun süre taze kalmalarıyla bilinecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!