Mutfakta yeni lezzetler keşfetmeye hazır mısınız? Bayatlamayan poğaça tarifimizle poğaçalarınız günlerce taze kalacak. İşte tüm detaylar...

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

Taze poğaça keyfi için bayatlamayan poğaça tarifimize göz atın! Yumuşacık ve lezzetli poğaçalarınız, bu tarif sayesinde uzun süre taze kalacak.

Her ısırıkta tazelik hissi veren bayatlamayan poğaça yapımıyla mutfakta fark yaratın! Un, yoğurt ve mayanın muhteşem uyumunu keşfedin.

Bayatlamayan poğaçalar için aşağıdaki malzemeleri kullanabilirsiniz:

1 kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
170 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı kuru maya
1/2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam veya çörek otu

Tarife geçelim:

İlk olarak, bir kabın içine ılık suyu dökün. İçerisine maya ve şekeri ekleyin ve karıştırarak mayanın erimesini sağlayın. Üzerini streç film veya temiz bir bezle örterek 5-6 dakika bekletin.

Mayalanan karışıma sıvı yağı, yoğurdu, tuzu ve yumurtayı ekleyin. İyice karıştırın.

Karışıma yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurun üzerini temiz bir bezle örterek mayalanmaya bırakın. Hamurun mayalanması için yaklaşık 1 saat bekletin. Bu süre hamurun hacminin artmasını sağlayacaktır.

Mayalanan hamuru tekrar yoğurarak havasını alın.

Hamurdan parçalar koparıp istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

Tepsiniz dolunca poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün ve üzerlerine susam veya çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 185 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Not: Poğaçanızın bayatlamaması için aşağıdaki püf noktalarına dikkat edebilirsiniz:

Malzemeleriniz oda sıcaklığında olmalıdır.
Hamurun mayalanması için üzerini örtün ve soğuk ortamda bırakmayın.
Poğaçaları oda sıcaklığında hazırlayın.
Süt ve su gibi malzemeleri ılık kullanın, buzdolabından hemen çıkarıp kullanmayın.
Pişirme süresini deneyimlerinize göre ayarlayın, poğaçaların fazla kurumaması için aşırı pişirmekten kaçının.

Bu özel ve pratik bayatlamayan poğaça tarifi ile artık poğaçalarınızın bayatlaması endişesine son! İster kahvaltıda ister çay saatinde, her zaman taze taze poğaçalarınızla lezzet dolu anlar yaşayın. Afiyet olsun!