Yumuşacık poğaçalar yapmanın hayalini mi kuruyorsunuz? İşte size bayatlamayan ve her daim taze kalacak poğaça tarifi!

Evde poğaça yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte adım adım uygulayabileceğiniz, bayatlamayan poğaça tarifi!

Bu poğaça tarifi ile sofralarınız şenlenecek, misafirleriniz tarifinizi isteyecek. Yumuşacık ve lezzetli poğaçalar için ipuçları burada!

BAYATLAMAYAN POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta beyazı
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un

İç malzemesi için:

150 gram beyaz peynir

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam

TARİF

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Bir yoğurma kabına; yağ, yoğurt ve yumurta beyazını alıp güzelce karıştırın.
Ardından kabartma tozları, tuz, şeker ve sirkeyi de ilave edip, tekrar karıştırın.
Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hafifçe ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
Hazırladığınız hamurdan mandalinadan biraz küçük olacak parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayın ve avucunuzla bastırıp yassılaştırın.
Yassılaştırdığınız hamur parçasının ortasına bir çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden biraz koyun.
Kenarlarını birleştirip kapatın ve tekrar yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin.
Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
Üstlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
Tepsiyi fırından aldıktan sonra ılıklaşmasını bekleyin ve ardından servis edin.

Artık poğaça yapmak için gerekli tüm bilgilere sahipsiniz. Bu tariflerle, poğaçalarınız her zaman taze ve lezzetli olacak. Misafirleriniz bu lezzeti unutamayacak, ve sizi mutfakta bir usta olarak görecekler. Hadi şimdi mutfağa girin ve bu harika tarifi deneyin!