Ekmek üzerine sürülebilen bu kahvaltılık sos, sabahları farklı bir başlangıç yapmanızı sağlayacak. Hem lezzetli hem de pratik bu sosu yapmak çok kolay.

Kahvaltı sofralarınızı renklendirecek bu ev yapımı sos, ansızın gelen misafirlerinize de şık bir sunum yapmanıza olanak tanıyacak.

Çıtır çıtır sıcak ekmeğin üzerine sürülen bu kahvaltılık sos, herkesin beğenisini kazanacak. Bu lezzeti deneyen herkes tarifini isteyecek.

Sadece 5 dakikada hazır: En kolay Soğuk Kahve tarifi Sadece 5 dakikada hazır: En kolay Soğuk Kahve tarifi

MALZEMELER

2 kilogram patlıcan
2 kilogram etli kapya biber
2 kilogram domates
2 kilogram tarla domatesi
4 yemek kaşığı domates salçası
1 baş sarımsak
½ su bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı sirke
2 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kaya tuzu
2 tatlı kaşığı çemen tozu

TARİF

Patlıcan ve biberler yıkanıp közlenir. Közlenen patlıcan ve biberlerin kabukları soyulur ve blenderdan geçirilir.
Domatesler dörde bölünür ve bir büyük tencereye alınır. Orta ateşte yarım saat kaynatılır, blenderdan geçirilir ve tekrar 35-40 dakika kadar daha kaynatılır.
Daha sonra blenderdan geçirilmiş patlıcan ve kapya biber, kaynayan domates sosuna eklenir. Tuz, sarımsak, zeytinyağı ve sirke ilave edilir. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatılmaya devam edilir.
Baharatları ve salçası da eklendikten sonra bir taşım daha kaynatılır ve sıcak sıcak kavanozlara doldurulup ağızları sıkıca kapatılarak ters çevrilir. Bir gün sonra saklayacağınız rafa kaldırabilirsiniz.

Ev yapımı kahvaltılık sos, sabahları kahvaltıda fark yaratmanızı sağlayacak. Çok yönlü bu sosu, sadece kahvaltıda değil, diğer öğünlerde de kullanabilirsiniz. Makarnadan ana yemeklere kadar pek çok yemeğe eşlik edebilir. Pratik ve lezzetli bu sos tarifi, kahvaltılarınızı daha da özel kılacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi