Patates köftesi yapımı, pratik malzemeler ve kolay adımlarla herkesin yapabileceği bir tarif. Evinizdeki basit malzemelerle restaurant kalitesinde köfteler yapmaya ne dersiniz?

Evde patates köftesi yaparak misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. Bu tarif, patatesi alışılagelmişin dışında bir biçimde sunmanın en güzel yollarından biridir.

Patates köftesi, çocukların da bayıldığı, yetişkinlerin de severek tükettiği bir tarif. Herkesin beğeneceği bu köftelerle sofralarınız şenlenecek.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

MALZEMELER

3 adet orta boy patates (haşlanmış)
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 - 1,5 su bardağı un (veya tam buğday unu)

Kızartmak için:

1 su bardağı zeytinyağı (veya sıvı yağ)

TARİF

Haşlanmış ve kabukları soyulmuş patateslerinizi bir kaba alın ve güzelce ezin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz, karabiber ve unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Hafif yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Ellerinizi ıslatın. Hamurunuzu yuvarlak ve orta kalınlıkta köfteler olacak şekilde şekillendirin. Buzdolabında 15-20 dakika soğumaya bırakın.
O sırada bir tavaya zeytinyağınızı ya da sıvı yağı alın. Yağ kızınca köftelerinizi yağa atın ve arkalı önlü kızartın. Tüm köftelere kızartma işlemini uygulayın.
Kızardıktan sonra fazla yağını çekmesini için kağıt havlu serili bir tabağa alın. Yağı süzülünce servis tabağa alıp servis edebilirsiniz.