Pastane lezzetini evinizde yakalamak ve tazelik garantili bir Alman pastası yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Muz ve kremanın eşsiz uyumunu deneyimleyeceğiniz bu tarif, her lokmada damaklarınızı şenlendirecek. Mutfakta harikalar yaratmak isteyenler için adım adım rehberimizle Alman pastası yapımı artık çok pratik!

Kremalı ve muzlu Alman pastası tarifi ile pastane lezzetlerini evinize getirin. Yapımı kolay ve lezzeti garanti olan bu pasta, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi büyüleyecek. İşte adım adım Alman pastası yapımı ve püf noktaları ile evde tatlı krizlerinizi çözecek mükemmel bir tarif!

Evde Alman pastası yapmanın keyfini çıkarın ve sevdiklerinize taze, lezzet dolu bir tatlı sunun. Muz ve kremanın mükemmel birleşimi, bu pastayı favori tatlınız yapacak. İşte size adım adım pastane usulü Alman pastası tarifi ile mutfakta harikalar yaratmanın yolu!

Alman Pastası Tarifi

Malzemeler

Keki İçin:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ
1 çay bardağı (1 parmak eksik) süt
1 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 su bardağı un

Kreması İçin:

2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağı

İçi Malzemesi İçin:

2 adet orta boy muz (arzuya göre)

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 dilim muz

Tarif

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Kekin Hazırlanması:

Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
Ardından sıvı yağı, sütü ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpın.
Son olarak vanilin, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın. Homojen bir kek harcı elde edene kadar çırpın.
Kelepçeli ve yuvarlak orta boy kek kalıbını yağlayın ve kek harcını dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kontrollü olarak pişirin. Pişen keki tezgahta soğumaya bırakın.

Kremanın Hazırlanması:

Muhallebisi için yumurta sarısı, un, mısır nişastası ve vanilini derin bir kasede tel çırpıcı ile karıştırın.
Tencereye toz şeker ve sütü koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yumurtalı karışıma bir kepçe dökün ve hızlıca karıştırın. Ardından yumurtalı karışımın tamamını tencereye dökün ve karışımı sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra ocaktan almadan önce tereyağını ekleyin ve karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Pastanın Birleştirilmesi:

Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Kekin alt tabanını bir servis tabağına yerleştirin ve kremanın tamamını ekleyip güzelce yayın.
Muz dilimlerini ekleyin.
Kekin diğer yarısını üzerine kapatın ve buzdolabında en az 1 saat dinlenmeye bırakın.

Servis:

Servis öncesinde pastanın üzerine pudra şekeri serpin. Arzuya göre üzerini muz dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Bu tarifle Alman pastasının taze ve lezzetli bir versiyonunu evinizde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Kendi Alman pastanızı yaparak, pastaneden aldığınız tatlıların bayatlamış olma endişesini unutun. Evde taptaze ve lezzetli bir pasta hazırlayabilirsiniz. Bu tarifle, tüm aile bireylerinin favorisi olacak bir pasta yapabilirsiniz. Afiyet olsun!