Mis gibi kokusuyla herkesi cezbeden pofuduk poğaçalar, kahvaltı sofralarınızın ve çay saatlerinizin favorisi olacak. Bu kolay ve pratik tarifle yumuşacık poğaçalar yapmaya hazır mısınız?

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

Yumuşacık ve lezzet dolu pofuduk poğaça tarifi ile kahvaltı sofralarınıza ve çay saatlerinize yeni bir tat katın. İşte herkesin beğenisini kazanacak kolay poğaça tarifi...

Kolay ve pratik bir tarifle hazırlayabileceğiniz pofuduk poğaçalar, hem kahvaltılarınızı hem de çay saatlerinizi şenlendirecek. İşte yumuşacık poğaça yapmanın tüm detayları...

Malzemeler:

Hamuru İçin:

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri İçin:

2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam

Tarif:

Hamurun Hazırlanması:

Geniş bir kaseye ılık süt, maya ve şekeri ekleyip karıştırın. 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip iyice karıştırın.
Un ve tuzu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.

Hamurun Şekillendirilmesi:

Mayalanmış hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Her bezeyi yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına bir parça kaşar peyniri koyun. Hamuru top haline getirin.

Tepsiye Dizme ve Mayalandırma:

Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz.

Üzerinin Hazırlanması:

Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.

Pişirme:

Önceden 185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Pofuduk poğaçalarınız hazır! Bu kolay ve pratik tarifle, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Yumuşacık ve lezzetli poğaçalar için bu tarifi mutlaka deneyin ve sofralarınıza yeni bir tat katın. Afiyet olsun!