Pratik yapımı ve eşsiz lezzetiyle supangle, tatlı dünyasının yıldızlarından biri. Bu tarifle, her yaştan insanın bayılacağı bir lezzeti kolayca yapabilirsiniz.

Evde hızlı ve lezzetli bir tatlı hazırlamak isteyenler için ideal olan bu supangle tarifi, her lokmada çikolata dolu bir deneyim sunuyor.

Tatlı krizlerinin kurtarıcısı, lezzetli ve pratik supangle tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? İşte, bol çikolatalı bu tatlıyı evde yapmanın yolları.

MALZEMELER

1 litre süt
3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
70 gram bitter çikolata
3 tatlı kaşığı tereyağı
2 dilim kakaolu kek
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu (üzeri için)
1 tatlı kaşığı file Antep fıstığı (üzeri için)

TARİF

Derin bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve elenmiş un, nişasta, kakao karışımını koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Pişen kremayı ocaktan alın içine sürülebilir çikolata kreması ve bitter çikolatayı ekleyip mikserle çırpmaya başlayın. Çırpma esnasında azar azar soğuk tereyağını ekleyin ve bu işleme krema ılıyana kadar yaklaşık on dakika devam edin.
Sunum kaplarının tabanına kek parçaları koyun ve üstlerini supangleyle doldurun. Tatlıları dilediğiniz gibi süsleyin ve buzdolabında en az bir saat dinlendirip servis edin.

Trileçe yapmanın en pratik ve lezzetli yolu: Karamelli tarif Trileçe yapmanın en pratik ve lezzetli yolu: Karamelli tarif

Supangle, lezzetli ve pratik yapısıyla tatlı sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz supangle, her yaştan tatlı severin kalbini fethedecek. Bol çikolata ve eşsiz lezzetiyle, bu tatlı sizi ve sevdiklerinizi tatlı bir mutluluğa davet ediyor. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi