Misafirlerinizi tatlı bir sürprizle şımartmak istiyorsanız, yoğurtlu revani tam size göre. Hem yapımı pratik hem de lezzetiyle dillere destan bu tarifi deneyin ve tatlı sohbetlerinizin tadını çıkarın.

Şerbetli tatlılar vazgeçilmezleriniz arasındaysa, yoğurtlu revaniyi mutlaka denemelisiniz. Bu tarif ile evinizde kolayca hazırlayacağınız revani, hem göze hem damağa hitap ediyor.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Tatlı bir mola vermek isteyenlere özel, yoğurtlu revani tarifi ile tatlı krallarınızı taçlandırın! Bu pratik tarif ile çay saatleriniz daha da lezzetli hale gelecek. Hazır olun, tatlı bir yolculuk başlıyor!

Yoğurtlu Revani Tatlısı Tarifi 

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağına yakın sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım limon kabuğu
Yarım su bardağı irmik
Aldığı kadar un

Şerbeti için

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2.3 damla limon

Yoğurtlu Revani Tatlısı Tarifi 

Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
Sonra sırası ile un hariç diğer malzemeleri ekliyoruz. Hepsi karışınca unu da ekliyoruz.
Kare borcamı yağlayıp harcımızı döküp 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
O pişerken şerbeti hazırladım soğumaya bıraktım.
Kek hamurumuz da fırından çıkıp 15 dk sonra şerbeti döküyoruz.
Şeker oranını isteğe göre arttırabilirsiniz. Biz çok şeker kullanmadığımız için ideal bu tarif.

Bu yoğurtlu revani tarifi ile tatlı sofralarınıza şerbetli bir lezzet katın. Hem kolay hazırlanan hem de ağızda eriyen bu lezzet, misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. Yoğurt ve şerbetin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu tatlı, özel günlerinizin veya sıradan günlerinizin yıldızı olmaya aday. Şimdi mutfakta yerinizi alın ve bu lezzetli tatlıyı deneyerek herkesi şaşırtın. Afiyet olsun!