Çay ve kahvenin yanında tuzlu bir lezzet arıyorsanız, bu kıtır kıtır tuzlu kurabiye tarifi tam size göre. Pastanede satılanlara taş çıkartacak bu kurabiye, sadece 50 dakikada hazır. İşte adım adım tuzlu kurabiye yapımı...

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Evinizde kıtır kıtır bir tuzlu kurabiye yapmaya ne dersiniz? Bu tarif ile pastane lezzetinde kurabiyeler yapabilir, çay saatlerinizi daha da özel kılabilirsiniz. Hızlıca hazırlanan bu kurabiye, misafir sofralarınızın da yıldızı olacak.

Misafirlerinizi şaşırtacak ve çay saatlerinizi şenlendirecek tuzlu kurabiye tarifini denediniz mi? Bu pratik tarif ile 50 dakika içinde, pastanedeki gibi kıtır kıtır tuzlu kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Hazırlaması kolay, tadı muhteşem!

MALZEMELER

125 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yumurta akı
2, 5 (iki buçuk)su bardağı un

Üzerine;

1 yumurta sarısı
1 kaşık susam
1 kaşık çörek otu

TARİF
Derin bir kaba oda sıcaklığında erimiş tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapın.
İstediğiniz şekli verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Bu tuzlu kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi lezzetli bir şekilde renklendirin. Hem pratik hem de pastane lezzetinde olan bu tuzlu kurabiyeler, evde kolaylıkla hazırlanabilir ve herkesin beğenisini toplayacaktır. Misafirleriniz bu kurabiyeleri tatınca tarifini isteyecek, siz de gururla ev yapımı olduğunu söyleyebileceksiniz. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu lezzetli kurabiyelerle herkesi şaşırtın. Afiyet olsun!