Bu akışkan İzmir bombası tarifi, tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm sunacak. Yumuşacık hamurun içinde eriyen çikolata ile unutulmaz bir tat deneyimi yaşayın.

Ev yapımı İzmir bombası ile misafirlerinize şık ve lezzetli bir tatlı sunabilirsiniz. İşte adım adım akışkan İzmir bombası yapımı için basit bir rehber.

Çikolatanın akışkan lezzetiyle dolu bu İzmir bombası tarifi, çikolata severler için vazgeçilmez olacak. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlıyla tatlı saatlerin keyfini çıkarın.

MALZEMELER

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Hamuru için:

1.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı toz şeker
Yarım bardak su
1 paket vanilya

Dolgusu için:

Sürülebilir çikolata

TARİF

Öncelikle sürülebilir çikolatayı kaşık yardımıyla yağlı kağıt üstüne 15 adet olacak şekilde koyup dondurucuda 30 dakika dondurun.
Hamur malzemelerinin hepsini derin bir kaba alıp ele yapışmayan (yumuşacık bir hamur) kıvama gelene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp incecik açın.
Hamur elinize yapışırsa biraz sıvı yağ ile elinizi yağlayabilirsiniz.
Ortasına donmuş çikolatayı koyup hamuru birleştirin ve ucunda fazla kalanı koparın.
Hamuru elimizde yuvarlayıp şekil verdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-6 dakika pişirin.

Akışkan İzmir bombası tarifimizi denediğinizde, çikolatanın büyüleyici lezzetini her ısırıkta hissedeceksiniz. Bu kolay ve lezzetli tarif ile misafirlerinizi etkilemeye hazır olun. Şimdiden afiyet olsun!