Enfes ve hızlı bir un kurabiyesi tarifine ne dersiniz? Sadece 3 malzeme ve 20 dakikada hazırlanan bu kurabiye, 5 çayınız için mükemmel bir eşlikçi. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifte cevizli alternatifi de bulabilirsiniz. İşte adımları ve püf noktaları ile birlikte un kurabiyesi tarifi...

Çay saatlerinize eşlik edecek nefis bir un kurabiyesi tarifimiz var! Sadece 3 malzeme ile 20 dakikada hazır olan bu kurabiye, hem pratik hem de çok lezzetli. İşte cevizli alternatifiyle birlikte adım adım un kurabiyesi yapımı...

Çayın yanında kıtır kıtır bir lezzet arıyorsanız, bu un kurabiyesi tarifi tam size göre! Sadece 3 malzeme ile hazırlanan ve 20 dakikada pişen bu kurabiye, çay saatlerinizi şenlendirecek. İşte adım adım un kurabiyesi yapımı ve püf noktaları...

Pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, un kurabiyesi tam size göre! Sadece 3 malzeme ile kolayca hazırlanan ve 20 dakikada pişen bu kurabiye, cevizli alternatifiyle de muhteşem. İşte, adım adım un kurabiyesi yapımı ve püf noktaları...

Un Kurabiyesi Malzemeleri

250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı un

Un Kurabiyesi Yapılışı

Tereyağını Hazırlama:

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın.

Pudra Şekeri ile Karıştırma:

Pudra şekerini ekleyip tereyağı ile birlikte krema kıvamını alana kadar karıştırın.

Unun Eklenmesi:

Elenmiş unu azar azar ekleyerek kurabiye hamurunu toparlanana kadar yoğurun. Hamurun ele yapışmayan bir kıvamda olması önemlidir.

Şekillendirme:

Arzuya göre dondurma kaşığı ile top şeklini verdiğiniz kurabiye hamurlarını, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kurabiyelerin üzeri hafif bir renk alana kadar 15-20 dakika pişirin.

Servis:

Kurabiyeleri fırından çıkarıp ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Cevizli Alternatif
Kurabiyeleri şekillendirmeden önce çırpılmış yumurta akına batırıp üzerini ceviz kırıklarına bulayarak tepsiye dizin. Bu şekilde cevizli kurabiyeler de hazırlayabilirsiniz.

Püf Noktaları

Malzemelerin Sıcaklığı: Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Bu, hamurun daha kolay yoğrulmasını sağlar.
Un Eklerken: Unu kontrollü ekleyin ve hamurun ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar azar azar un eklemeye devam edin.
Pişirme Süresi: Kurabiyeleri fırında kontrol ederek pişirin, üzerlerinin hafif bir renk alması yeterlidir.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Pratik ve lezzetli un kurabiyesi tarifimizi denedikten sonra, bu lezzeti sürekli yapmak isteyeceksiniz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu enfes kurabiye, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!