Evde brownie yapmanın püf noktalarını merak ediyor musunuz? Bu tarif ile her seferinde mükemmel kıvamda brownie yapabileceksiniz. Misafirleriniz bayılacak!

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Çikolatalı tatlıların vazgeçilmezi brownie, çay ve kahve saatlerinizin yıldızı olacak. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz yoğun çikolatalı brownie tarifi!

Herkesin sevdiği ve kolayca bayatlamayan kek tariflerinden brownie, özel bir yere sahiptir. Çikolata, vişne veya çilek ekleyerek bu tarifi kendi zevkinize göre özelleştirebilirsiniz.

MALZEMELER

300 gram bitter çikolata (iri parçalanmış)
3 adet yumurta
150 gram tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya

TARİF

Tereyağını minik bir sos tenceresinin içerisinde eritin.
Eridiği gibi ocaktan alın ve tereyağınız henüz sıcakken parça parça böldüğünüz çikolataları içerisine aktarın. Tereyağının sıcağı ile erimesini sağlayın.
Ardından tereyağlı çikolata karışımını oda sıcaklığında soğuması için bir kenara alın.
Bir kabın içerisine yumurtaları alın, şekeri de ilave ederek güzelce çırpın.
Çırpılan şekerle yumurtaların üzerine azar azar tereyağlı çikolatalı karışımı aktarın ve karıştırmaya devam edin.
Tüm karışımı ekleyip karıştırdıktan sonra un ve vanilyayı eleyerek üzerine ilave edin. Spatula yardımıyla brownie harcını tüm malzemeler birleşinceye dek katlayarak karıştırın.
Ardından yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş 20 cm'lik kare kek kalıbına hazırladığınız karışımı aktarın. Üst kısmını spatulayla düzeltin.
160 derecede önceden ısıtılmış fansız fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif çatlak bir görünüm alınca fırından çıkarın ve oda sıcaklığında en az 1 saat kadar dinlendirin.
Dinlendikçe kıvamı güzelleşecektir. Dinlendikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.