Starbucks kurabiyesi, çay saatlerinizin ve kahve molalarınızın yıldızı olmaya aday! Bu tarif ile evde kolayca yapabileceğiniz Starbucks kurabiyesi, tadıyla herkesi büyüleyecek.

Eğer bir kurabiye canavarsanız ve Starbucks lezzetlerine bayılıyorsanız, bu tarif tam size göre! Evde çıtır çıtır Starbucks kurabiyesi yaparak misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun.

Çikolata ve cevizin muhteşem uyumu ile hazırlanan Starbucks kurabiyesi, kahve molalarınıza eşlik edecek en lezzetli seçeneklerden biri. İşte evde yapabileceğiniz pratik Starbucks kurabiyesi tarifi!

MALZEMELER

Sarımsaklı Ekmek: Herkesi kendine hayran bırakacak tarif Sarımsaklı Ekmek: Herkesi kendine hayran bırakacak tarif

2 adet yumurta sarısı
150 gram tereyağ
100 gram pudra şekeri
2 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
300 gram un
50 gram damla çikolata
100 gram ceviz içi (iri çekilmiş)

TARİF

Şeker ve yumurta sarıları bir kapta çırpılır. Oda sıcaklığındaki tereyağı, su ve vanilya eklenerek karıştırmaya devam edilir. Kabartma tozu ve tarçın eklenerek hafifçe karıştırılır.
Elenmiş olan unu ekleyerek hamur yoğurulur.Hamurunuz ele yapışmayan ve şekli bozulmayacak kıvamda olmalıdır. Yoğurma işlemi tamamen bittiğinde damla çikolata ve ceviz eklenir. Malzemeler hamura iyice karıştırılır.
Çikolatalar eklendikten sonra fazla yoğrulursa çikolatalar erimeye başlayacak ve şekil vermek zorlaşacaktır.
Hamur ikiye bölünür. 5-6 cm çapında silindir hâline getirilir ve 30 dakika buzdolabında bekletilir.
Buzdolabından çıkan hamur 3 cm genişliğinde kesilir ve yağlı kâğıt serilmiş olan tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırının fanlı ayarında 12 dakika pişirilir. Kurabiye fırından çıktığında yumuşak olacak, soğuduktan sonra dışı çıtır içi yumuşak kalacaktır.

Editör: Haber Merkezi