Kahvaltıda börek yemek istiyor ama vaktiniz yoksa bu tarif tam size göre! Yumurta, yoğurt, peynir ve soğan ile lezzetli bir hamur hazırlayın ve tavada pişirin. Bu kadar basit!

Börek severler bu tarife bayılacak! Hem kolay hem de doyurucu bir kahvaltılık için ihtiyacınız olan tek şey bir tavaya ve birkaç malzemeye sahip olmak. Bu tarif ile kahvaltı sofralarınız renklenecek.

Kahvaltıya ne yapsam diye düşünmeyin! Bu börek tadında kahvaltılık ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edin. Yumurta, yoğurt, süt, un, peynir ve soğan ile hazırlayabileceğiniz bu tarif çok pratik ve lezzetli. İşte Börek Tadında Kahvaltılık Tarifi...

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Börek Tadında Kahvaltılık Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı+1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 dal taze soğan
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Pişirmek için;

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Börek Tadında Kahvaltılık Nasıl Yapılır?

Yumurta ve tuzu bir kaba alıp çırpıcı ile karıştıralım yoğurt süt ve zeytinyağını ekleyip karıştıralım.
Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım kek kıvamından biraz daha koyu olmalı soğanı minik minik doğrayalım.
Kaşar peynirini rendeleyelim hamura katıp karıştıralım tavaya çok az zeytinyağı koyup fırça ile her tarafına sürelim, harcımızı tavaya dökelim spatula ile her tarafına yayalım.
Kapağını kapatıp en büyük gözde kısık ateşte alt tarafı kızarıp üstü kuruyana kadar pişirelim tabak yardımı ile ters çevirelim.
Tavayı tekrardan yağlayalım diğer tarafını da kızarana kadar pişirelim. İki tarafı da pişince tarifimiz hazır deneyeceklere afiyet şifa olsun ister çay saatlerine isterse kahvaltıya tercih edebileceğiniz çok lezzetli bir tarif.

Afiyet olsun...