Ev yapımı köfte severler, bu tavuk köftesi tarifiyle mutfakta yeni lezzetler keşfedecekler. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, tüm aileyi mutlu edecek.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Pratik yemek tarifleri arasında yer alan tavuk köftesi, lezzetiyle sofralarınıza yeni bir tat katacak. Bu basit adımları takip ederek harika köfteler yapabilirsiniz.

Tavuk köftesi, hem sağlıklı yemek seçenekleri arayanlar hem de lezzetli köfte yapmak isteyenler için mükemmel bir tarif. Bu rehberle, kolayca evde tavuk köftesi yapabilirsiniz.

Tavuk Köftesi Tarifi

Malzemeler

1 tane tüm tavuk göğsü
1 tane soğan
1 tane yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
4-5 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı süt
6 yemek kaşığı galete unu

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Tavuk Köftesi Tarifi

Köftemizin yapımına tavuk göğsünü hazırlayarak başlayınız önce parçalara ayırınız. Sonra robotta çektiriniz.
Soğanı rendeleyiniz yoğurma kabınızın içine göğsü, rendelenmiş soğanı, yumurtayı ve diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğurunuz. Biraz ele yapışıyor.
Sonra üstüne streçle kapatıp 1 saat buzdolabında bekletinki tavuk toparlansın ve daha rahat şekil verebilirsiniz.
Sonra elinizi hafif yağlayarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil veriniz. Kısık ateşte altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.

Tavuk köftesi tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunarak sofralarınıza yenilik getirecek. Bu tarif ile sağlıklı ve lezzetli köfteler yapabilir, aileniz ve dostlarınızla keyifli anlar paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!