Lazanya yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Sadece birkaç malzeme ve basit bir yöntemle evde mükemmel bir lazanya hazırlayabilirsiniz. İtalyan mutfağının kat kat lezzetini sofranıza taşımak için lazanya tarifini kaçırmayın.

Evde lazanya yapmak isteyenler için harika bir tarif hazırladık. Kıymalı sos, beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile enfes bir lezzet yakalayacaksınız. İtalyan mutfağının sırlarını öğrenmek için lazanya tarifine göz atın.

Malzemeler:
- 250 gram lazanya makarnası
- 500 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 adet kırmızı biber (doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (doğranmış)
- 400 gram konserve domates veya domates sosu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz, karabiber (tat ve lezzet için)
- 2 su bardağı beşamel sos
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:
1. Lazanya makarnasını pişirme talimatına uygun olarak haşlayın. Süzerek kenara alın.

2. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve üzerine rendelenmiş soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

3. Ardından ezilmiş sarımsakları ekleyin ve kıymayı ilave edin. Kıymalar kahverengi bir renk alana kadar kavurun.

4. Rendelenmiş havuç, doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi de tavaya ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar kavurun.

5. Konserve domates veya domates sosunu tavaya ekleyin. Ardından domates salçası, kuru kekik, pul biber, tuz ve karabiberi de ilave edin. Karışımı kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.

6. Bir fırın kabını yağlayın ve dibi lazanya makarnası ile kaplayın. Üzerine hazırladığınız kıymalı sosun yarısını yayın.

7. Ardından beşamel sosu ekleyin ve üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın. Bu şekilde sırasıyla tekrar lazanya makarnası, kıymalı sos ve beşamel sos ekleyin.

8. En üst katmanı rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

Püf Noktaları:
- Lazanya makarnasını haşlarken, tencereye bir miktar tuz ve sıvı yağ eklemek makarnanın yapışmasını engelleyecektir.
- Kıymalı sosu hazırlarken baharatlarla lezzetlendirmek, yemeğe güzel bir aroma katabilir.
- Beşamel sosu hazırlarken, sürekli karıştırarak topaklanmaları engelleyebilirsiniz.
- Lazanyayı fırında pişirirken üstüne garnitür olarak istediğiniz sebzeleri ekleyebilir, lezzetini zenginleştirebilirsiniz.