Limonun verdiği taze ve canlı tat ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Bu limonlu kek tarifi, hem gözünüze hem damak zevkinize hitap edecek bir lezzet şöleni sunuyor.

Çay saatlerinizi taçlandıracak, mis kokulu bir tarif arıyorsanız, limonlu kek sizin için mükemmel bir seçim. Bu tarif ile mutfakta geçireceğiniz vakit, size ve sevdiklerinize unutulmaz anlar yaşatacak.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Misafirlerinizi şaşırtmak ve onlara unutulmaz lezzetler sunmak istiyorsanız, bu limonlu kek tarifi tam size göre. Hem pratik hem de enfes bu tarif, herkesin favorisi olacak.

MALZEMELER:

- 2 adet yumurta

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu

- 2 yemek kaşığı limon suyu

- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı

- 1 su bardağı süt

- 3 su bardağı un

- 1 paket vanilin

- 1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI:

Yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alın ve rengi açılıp krema halini alana dek çırpın. Sırayla; süt, ayçiçek yağı ve limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha çırpın.

Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Rendelenmiş limon kabuğunu da ekledikten sonra son kez karıştırın.

Kek kalıbınızı yağlayın ve harcı boşatın. Kekinizi, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır fakat kontrollü pişirin.

İçini çekmesi için kekinizi 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebiliriniz. Ayrıca, daha yoğun bir limon tadı elde etmek istiyorsanız, kek harcınıza yarın su bardağı limon suyu ilave edebilirsiniz.