Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ekşili tavuk çorbasını evinizde yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım hazırlık tarifimiz ile sağlık ve lezzeti bir arada sunuyoruz.

Ekşili tavuk çorbası, mis gibi kokusu ve ağızda dağılan lezzetiyle sizleri büyüleyecek. Bu tarif, hem bedeninize hem de ruhunuza iyi gelecek!

Evinizde restoran kalitesinde ekşili tavuk çorbası yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte lezzetli ve sağlıklı bu çorbanın sırları adım adım anlatılmış şekilde.

EKŞİLİ TAVUK ÇORBASI TARİFİ

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

MALZEMELER

2 adet tavuk göğsü
6 su bardağı su
1 adet soğan
1 adet havuç
1/2 su bardağı tel şehriye
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 avuç maydanoz(kıyılmış)

Terbiyesi İçin:

1 adet yumurta sarısı
1/2 adet limon suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı (tepeleme)un
1çay kaşığı tuz

EKŞİLİ TAVUK ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Tavuk göğsünü tencereye alın ve üzerine su ekleyip pişirin.

Ayrı bir tencereye sıvı yağ, küp doğranmış havuç ve yemeklik doğranmış soğanları ekleyip 3 dakika soteleyin.

Terbiyesi için yumurta sarısı, limon suyu, yoğurt, un ve tuzu bir kasede çırpın.

Haşlanan tavuğun suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.

Tel şehriyeyi ekleyin ve 5 dakika pişirin.

Ardından didiklenmiş tavukları ekleyin.

Çorbanın suyundan birer kaşık terbiye karışımına ekleyip hızlıca karıştırın. Ardından tüm karışımı çorbaya yavaş yavaş ekleyip sürekli olarak karıştırın. Servis öncesi kıyılmış maydanoz ekleyin.

Bu ekşili tavuk çorbası tarifi ile sağlıklı ve lezzetli bir öğün hazırlamak artık çok kolay. Her yudumunda sağlık ve lezzet sunan bu çorba, siz ve sevdikleriniz için mükemmel bir seçim olacak. Hem kolay yapılışı hem de şifa verici özellikleriyle bu çorba, sofralarınızın baş tacı olmaya aday. Deneyin ve bu sağlıklı lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!