Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Küçük ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, ev yapımı çikolatalı toplar ideal bir seçenek. Kahve veya çayınızın yanına mükemmel uyacak bu çikolatalı toplar, herkesin beğenisini kazanacak. İşte basit ve pratik tarifimiz!

Çikolatalı toplar, kahve saatlerinizi tatlandıracak mükemmel bir seçim. Hem yapımı kolay hem de lezzetli bu tatlı, çikolata severlerin favorisi olacak. İşte evde hızlıca hazırlayabileceğiniz çikolatalı top tarifi!

Kahve yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, bu çikolatalı toplar imdadınıza yetişiyor. Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan bu tarif, tatlı ihtiyacınızı azaltacak küçük porsiyonlarla geliyor. İşte lezzetli ve kolay çikolatalı top tarifimiz!

MALZEMELER

350 gram petibör bisküvi (2 küçük paket)
125 gram tereyağı
90 gram sütlü çikolata
½ su bardağı kavrulmuş file badem
4 yemek kaşığı toz şeker
½ su bardağı süt
3 tatlı kaşığı kakao

Servisi için;

* 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

TARİF

Çikolata topları hazırlamak için; küçük bir sos tenceresine aldığınız tereyağını kısık ateşte eritin. Yüzeye çıkan süt köpüklerini bir kaşık yardımıyla alıp kullanmamak üzere bir kenara ayırın.
Ocaktan aldığınız sıcak tereyağ içine küçük parçalara ayırdığınız çikolata küpleri ve toz şekeri ekleyin. Şeker taneleri eriyene kadar karıştırıp ılınması için bir kenarda bekletin.
Petibör bisküvileri geniş bir karıştırma kabına kırın. Süt, kavrulmuş file badem ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya başlayın. Çikolatalı ve şekerli tereyağ karışımını azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
Bisküvi kırıkları, ele yapışmayan çikolatalı bir hamur görünümünü aldığında işlem tamam demektir. Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
Elde ettiğiniz çikolata toplarını küçük bir kaseye aldığınız rendelenmiş Hindistan cevizine batırıp servis tabağına dizin.