Klasik tatlılardan sıkılanlar için sofralarınıza yepyeni bir lezzet getiriyoruz: Kozalak pasta! Bu basit ve eğlenceli tarifle, çikolatalı ve pirinç patlaklı bir lezzet harikası yaratabilirsiniz. İşte tarifin detayları.

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

MALZEMELER

250 gram pirinç patlağı
3 kaşık bal
1 kare paket bitter çikolata (80 gram)
2 çorba kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
Pudra şekeri

TARİF

Büyük bir tencerenin içerisine yarım dolacak şekilde su koyun.
Küçük bir tencerede tereyağı ve küçük parçalara ayırdığınız çikolataları koyun.
Çikolata ve tereyağı olan küçük tencereyi daha büyük bir tencerenin üstüne oturtun.
Ocağın altını kısık ateşte açın. Tereyağı ve çikolatayı ısınan suyun buharıyla karıştırarak eritin.
Eriyen çikolataları bir kenarı alın ve soğumasını bekleyin.
Çikolata biraz soğuduktan sonra içerisine bal ve kakao ekleyip karıştırın.
Karışımın içine pirinç patlaklarını ekleyin ve iyice karıştırın.
Pirinç patlaklı karışıma piramit şekli verin.
Piramit şekli vermek için limon sıkacağını ters çevirip içerisini yağlayın.
Çikolatalı pirinçten 1 kaşık alarak limon sıkacağının içerisine doldurun.
Biraz bastırarak şekil verin ve büyük bir tabağa ters çevirerek çıkarın.
Tüm çikolatalar bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin.
Çikolatalar bitince üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

İşte size sofralarınızı renklendirecek, pratik ve lezzetli kozalak pasta tarifi! Bu tarif sayesinde hem çocukları mutlu edecek hem de misafirlerinizi şaşırtacak bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Çikolata, bal ve pirinç patlağı ile hazırlanan bu tatlıyı ister lokmalık, ister büyük bir pasta olarak sunabilirsiniz. Yapımı hızlı ve eğlenceli olan bu tarifi deneyin ve tatlı bir gün geçirin. Tarifi denediğinizde tecrübelerinizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!