Patatesli kır pidesi, çıtır çıtır lezzetiyle çay saatlerinizi taçlandırıyor! Pratik yapılışı ve doyurucu özelliği ile patatesli kır pidesi tarifi

Ev yapımı patatesli kır pidesi ile çay saatlerinizi zenginleştirin! Bu enfes ve doyurucu pide tarifi ile mutfakta fırtınalar estirin. İşte malzemeler ve yapılışı

PATATESLİ KIR PİDESİ TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
6 su bardağı un

İç harcı için;

4 adet patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı toz biber, pul biber, tuz
Yarım çay kaşığı kimyon

YAPILIŞI

Su dolu tencerenin içine küp küp doğradığınız patatesleri alın haşlayın ve süzün.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Pişen patatesleri püre kıvamına getirin.

Rendelediğiniz soğanı tavanın içerisinde güzelce kavurun.

Ardından salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Püre kıvamına getirdiğiniz patatesleri de tavanın içine ekleyin ve bir kaç dakika kavurun.

Ardından baharatlarını ve tuzunu ekleyin ve karıştırın.

Hamuru için bütün malzemeleri bir kabın içerisine alın ve yoğurun.

Ardından mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün.

Her bezeyi hafifçe elinizle açın. harçtan ortasına koyun ve üzerlerini kapatın.

Pide şeklini verdiğiniz hamuru fırın tepsisine alın.

Üzerine su sürüp 200 derece fırın ayarında 15 dakika kadar pişirin. Bu aşamada ısı ayarları fırından fırına farklılık gösterebilir lütfen ayarlarınızı belirleyin ve kontrol etmeyi ihmal etmeyin!

Afiyet olsun...