Tatlı severler için mükemmel bir seçenek olan limonlu cheesecake, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle göz dolduruyor. Labne peyniri ve limon sosunun uyumuyla hazırlanan bu tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir ikram olacak. İşte detaylı tarif.

Limonlu cheesecake, çay saatlerinize veya özel günlerinize lezzet katacak enfes bir tatlı. Taze limon aroması ve kremamsı yapısıyla herkesin favorisi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Evde kolayca yapabileceğiniz limonlu cheesecake tarifi burada.

Ferahlığı ve lezzeti bir arada sunan limonlu cheesecake, evde hazırlayabileceğiniz pratik bir tatlıdır. Yulaflı bisküvi tabanı, kremamsı labne peyniri ve limon sosuyla herkesin beğenisini kazanacak bu tarifi denemek için işte adım adım yapılışı.

MALZEMELER

Tabanı İçin Malzemeler:

300 gram yulaflı bisküvi
110 gram tereyağı (eritilmiş)
40 gram toz şeker

İç Harcı İçin Malzemeler:

700 gr. labne peyniri
200 gram toz şeker
200 gram süt kreması
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
25 gram un
3,5 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı limon rendesi

Limon Sosu İçin Malzemeler:

1 su bardağı limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı (silme) nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Tabanı İçin:

Rondoda bisküvileri toz haline gelene dek çekin. Toz şekeri ve eritilmiş tereyağıyla karıştırarak bir araya gelmesini sağlayın.
Yağlı kağıttan kelepçeli kalıbın tabanını kaplayacak büyüklükte bir parça kesin. Kalıbı kağıdın üzerine yerleştirerek, kalıbın etrafını kalemle çizerek sonrasında makasla kesebilirsiniz.
Kağıdı kalıbın tabanına yerleştirin ve bisküvi karışımını kalıba aktarın.
Bisküviyi kalıba eşit şekilde yayın ve bir bardakla üzerine bastırarak düzleştirin.
Önceden ısıttığınız fırında 10 dakika pişirip dışarı alın ve fırın ısısını 150 dereceye düşürün

İç Harcı İçin:

Karıştırma kabında labne, un ve toz şekeri düşük devirde çırpın. Fazla hava almamasına özen gösterin.
Ayrı bir kasede limon suyu, krema ve limon kabuğunu karıştırın ve labneli karışımın içerisine ilave edin ve spatula ile karışıma yedirin.
Yumurtaları teker teker ilave edin. Bir yumurta ekleyip iyice karıştırdıktan sonra bir sonrakini ilave edin.
Yumurtalar karışıma iyice karıştıktan sonra, kelepçeli kalıba bu harcı dökün.
Kelepçeli kalıbın her yanını sıkıca alüminyum folyo ile kaplayın.
Kelepçeli kalıbın içine oturabileceği bir kalıp ayarlayın ve içerisine 3 parmak olacak şekilde su koyun ve bu şekilde fırına verin.
70 dakika boyunca pişirin. 70 dakika sonunda fırının kapağını açmadan 15 dakika boyunca bu şekilde bekletin. 15 dakika sonunda, fırının kapağını açın ve cheesecake'i içinde 20 dakika daha bekletin.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Limonlu Sos İçin:

Limonlu sos için gerekli tüm malzemeleri ufak bir tencereye alın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Soğuyan sosu dinlenen kekin üzerine dökerek servis edin.

Limonlu cheesecake, ferahlatıcı tadı ve kremamsı yapısıyla tatlı severlerin favorisi olacak bir tariftir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzet, çay saatlerinde ve özel günlerde misafirlerinizi etkilemek için harika bir seçenek. Limonlu cheesecake tarifini deneyerek sofralarınıza tatlı bir dokunuş katabilirsiniz. Afiyet olsun!