Hazır yufkadan yapılacak çıtır çıtır muska böreği, peynirli iç harcı ve kızartıldığında ortaya çıkan eşsiz lezzetiyle favorileriniz arasına girecek.

Evde çıtır çıtır bir börek yapmak istiyorsanız, bu muska böreği tarifi tam size göre. Hazır yufka kullanarak hazırlayacağınız bu börek, pastane lezzetinde olacak.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Muska böreği, pratik ve lezzetli bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçim. Hazır yufka ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu börek, tüm aile bireyleri ve misafirleriniz tarafından sevilecek.

MUSKA BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 adet hazır yufka
200 gram beyaz peynir
3-4 dal maydanoz(kıyılmış)
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kızartmak için:

500 ml. ayçiçek yağı(2,5 su bardağı)

MUSKA BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Bir kaseye peynir ve maydanozu alın. Karabiberi, tuzu da ekleyin ve güzelce karıştırın.

İki yufkayı üst üste koyun ve 3-4 parmak genişliğinde kesin.

Şeritlerden birinin ucuna peynirli karışımdan koyun ve üçgen şeklinde katlayın.

Bir sağa bir sola olacak şekilde üçgen görünümünde katlayın.

Uçlarının yapışması için biraz suyla yapıştırabilirsiniz.

Yağı tavaya alın ve ısıtın. Börekleri yağa bırakın.

Altın sarısı renk alana kadar çevirerek pişirin.