Hazır yufkanın pratikliği ile patlıcanın lezzetinin mükemmel birleşimiyle tanışmaya ne dersiniz? Bu kolay ve lezzetli patlıcanlı börek tarifi, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyfe dönüştürecek.

Hazır yufka ile patlıcanlı börek yapmanın sırlarını keşfetmeye hazır olun. Bu tarif ile mutfakta harikalar yaratmak ve misafirlerinizi şaşırtmak artık çok kolay.

Börek yapmanın en lezzetli ve pratik yolunu arayanlar, doğru yerdesiniz! Hazır yufka ve patlıcanın eşsiz uyumuyla hazırlayacağınız bu tarif, mutfakta geçirdiğiniz zamanı en lezzetli şekilde taçlandıracak.

PATLICANLI BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

1 kilo yufka (6 adet)
2 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 çay bardağı su

İç harcı için

1 kilo doğranmış patlıcan
1 adet kuru soğan
8-10 adet doğranmış biber
4 adet doğranmış domates
4 diş doğranmış sarımsak
Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI

Öncelikle patlıcanları ve tüm sebzeleri bir tavada kavurun. Üzerine baharatları da ekleyin.
Yufkayı ıslatmak üzere de tüm malzemeleri bir kapta birleştirip çırpın.
Yufkayı tezgaha serin ve karışımın bir kısmını yufkaya döküp ıslatın.
Üzerine diğer kat yufkayı da serin ve bu katı ıslatmayın.
Sonrasında yufkayı 8 eşit parçaya bölün. Her parçanın geniş kısmına patlıcanlı içten koyup rulo şeklinde yufkaları sarın ve fırın tepsisine yerleştirin.
Yufkaların üstüne de kalan karışımdan sürün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Hazır yufka ve leziz patlıcanları bir araya getirerek hazırladığınız bu patlıcanlı börek tarifi, hem pratikliği hem de muhteşem lezzeti ile mutfakta geçirdiğiniz zamanı değerli kılacak. Tarifi adım adım takip ederek, herkesin bayılacağı börekler yapabilir, mutfakta yeni lezzetler yaratmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Misafirlerinizden alacağınız övgülerle, bu tarif hızla favorileriniz arasında yerini alacak. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu lezzetli patlıcanlı böreği pişirmeye başlayın. Afiyet olsun!