Geleneksel Hatay lezzetleri arasında yer alan kısır, zengin içeriği ve eşsiz tadıyla sofraların vazgeçilmezi. Bulgurun, isotun ve nar ekşisinin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu tarif, evde kolayca yapabileceğiniz sağlıklı bir atıştırmalık sunuyor.

Hatay'ın zengin mutfağından bir lezzet olan kısır, tüm malzemelerin harmonisiyle mükemmel bir tat sunuyor. Bu kolay ve pratik tarif ile kısır yapımının püf noktalarını keşfedin ve sevdiklerinize enfes bir lezzet hazırlayın.

Hatay usulü kısır, lezzetiyle olduğu kadar sağlıklı içeriğiyle de dikkat çekiyor. İşte, evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, adım adım Hatay usulü kısır tarifi. Bu tarifle, misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir lezzet hazırlayın.

Hatay Usulü Kısır Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı kısırlık bulgur
1 su bardağı köftelik esmer bulgur
3 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı nar ekşisi
1 demet taze nane
Yarım bağ taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 yemek kaşığı isot
1 su bardağı su

Hatay Usulü Kısır Tarifi

Yoğurma kabına bulgurları alalım.
Bir bardak su ile isotu birlikte kaynatalım.
Salça ve isotlu suyu bulgurun üzerine dökelim ve yoğuralım.
Daha sonra nar ekşisi ve tuzu ekleyelim yoğurmaya devam edelim.
Yeşilliklerimizi de ince ince doğrayarak bulgurun üzerine ekleyelim.
Zeytinyağını da ilave edip bşraz daha yoğurup servis edelim.

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Hatay'ın geleneksel lezzetlerinden kısır, bu kolay ve lezzetli tarif ile mutfaklarınıza konuk oluyor. Bulgur, isot, nar ekşisi ve zeytinyağı gibi sağlıklı malzemelerin birleşimiyle hazırlanan bu tarif, hem pratik hem de doyurucu bir atıştırmalık seçeneği sunuyor. Hatay usulü kısır tarifi ile siz de mutfakta lezzetli bir yolculuğa çıkın ve sevdiklerinizi bu eşsiz tatla buluşturun. Afiyet olsun!