Hatay mutfağının gurme lezzetlerinden Belen Tava, sizi et ve sebzelerin mükemmel harmonisine davet ediyor. Bu özel tarif ile Hatay'ın eşsiz yemek kültürünü evinizde deneyimleyin.

Geleneksel Hatay lezzeti Belen Tava, etin ve taze sebzelerin eşsiz uyumu ile sofralarınıza adeta bir festival sunuyor. İşte adım adım bu özel lezzeti evinizde hazırlama rehberi.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Hatay'ın en gözde yemeklerinden biri olan Belen Tava, lezzetli et ve sebzelerle mutfaklarınızı şenlendiriyor. Bu tarif, Hatay'ın ruhunu evinize taşıyacak.

Belen Tava Tarifi

Malzemeler

500 gram kırmızı et
15 adet arpacık soğan (veya bir baş soğan)
3 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
3 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı, karabiber,
1 çay kaşığı pulbiber, kırımızı biber
1 çay kaşığı tuz(kullanacağınız salçanın tuz oranına göre artılıp azaltılabilir)

Belen Tava Nasıl Yapılır?

Etleri kuş başı olacak şekilde doğruyoruz.
Pişireceğimiz fırın tepsisinin altına etleri yerleştiriyoruz.
İçine sırasıyla soğanları biberleri doğrayıp ete ilave ediyoruz domatesleri küp şeklinde doğruyoruz ete ilave ediyoruz.
Sıvıyağ salçayı ve baharatları ilave edip elimizle bir miktar yoğurur gibi harmanlıyoruz.
En son üzerine tereyağını katı haliyle ilave ediyoruz.
Kullanmak istersek içine bir miktarda kuyruk yağı ilave edebiliriz.
200 derece fırında üzerini folyayla kapatıp etler pişene kadar pişiriyoruz. Her etin pişme süresi farklılık gösterebilir lütfen kontrollü pişirelim.