Misafirleriniz için farklı ve lezzetli bir kurabiye arıyorsanız, tuzlu kavanoz kurabiyesi ideal bir seçenek. Kavanozda saklanabilen bu kurabiye, haftalarca tazeliğini koruyarak her zaman yanınızda.

Kavanozda saklanan ve tuzlu lezzetiyle fark yaratan bir kurabiye yapmaya ne dersiniz? Tuzlu kavanoz kurabiyesi, hem kolay yapılışı hem de uzun süre tazeliğini korumasıyla mutfaklarınızda yeni bir devrim başlatıyor.

Çay saatleriniz için lezzetli ve pratik bir tarif mi arıyorsunuz? Haftalarca tazeliğini koruyan tuzlu kavanoz kurabiyesi ile tanışın. Bu eşsiz tarif, çay sohbetlerinize yeni bir boyut katacak.

MALZEMELER

125 gram oda sıcaklığında tereyağı

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı mahlep

 3 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 adet yumurta akı

1 yemek kaşığı çörek otu

3 - 3,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı susam

PÜF NOKTASI NEDİR?

Kurabiyelerinize azar azar un ilave edin. Çok sert bir hamur elde etmemeye özen gösterin. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. İçerisine pekmez yerine bal ya da toz şeker koyabilirsiniz. Dilerseniz üzerine çörek otu ya da keten tohumu da serpebilirsiniz. Dilerseniz aynı tarifi tam buğday unuyla da yapabilirsiniz. Kurabiyelerinizi kavanozda saklarken kavanozun içerisine kağıt havlu koyun ve kavanozun ağzını sıkı bir şekilde kapatın. Serin ve kuru bir yerde saklayın. Kurabiyeleriniz bu şekilde 1,5 - 2 hafta kadar tazeliğini koruyacaktır.

YAPILIŞI

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

-Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi derin bir kap içerisinde karıştırın.

-Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyin.

-Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

-Hamurdan minik parçalar alın ve yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.

-Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar 12-15 dakika kadar pişirin.

-Soğuduktan sonra kavanozda yaklaşık 2 hafta saklayabilirsiniz.

Tuzlu kavanoz kurabiyesi tarifi ile çay saatleriniz artık daha lezzetli ve pratik. Bu kolay tarifle, haftalarca bayatlamayan ve her daim taze kalan kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Kavanozda saklama yöntemiyle, misafirlerinize her zaman taze kurabiyeler sunabilirsiniz. Deneyin ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi haline gelen bu lezzeti keşfedin. Afiyet olsun!