Kahvaltı sofralarınıza tatlı bir dokunuş yapmak ister misiniz? Sadece birkaç basit malzeme ile hazırlayabileceğiniz yumuşacık pankeklerle, sabahlarınızı daha keyifli hale getirebilirsiniz. İşte adım adım lezzetli pankek tarifimiz.

Ev yapımı lezzetli ve yumuşacık pankeklerle gününüze tatlı bir başlangıç yapın. Bu kolay ve pratik tarif, sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek. Hazırlaması hızlı, tadı muhteşem; işte mükemmel pankek tarifiniz.

Yumuşacık ve kabarık pankekler yapmanın sırrını merak ediyor musunuz? Bu basit ve etkili tarifle, kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyın. Ev yapımı pankeklerinizle tüm aileyi mutlu edecek bir sabah yaratın.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Pankek Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1. 5 su bardağı un

Pankek Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba süt, yumurta, şeker, yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı çırpalım. Akışkan bir kıvam alana kadar yavaş yavaş un ilavesi yaparak çırpalım.
Yanmaz yapışmaz tavayı ocağa alıp güzelce ısıtalım.
Isınan tavaya karıştırdığımız harçtan bir yemek kaşığı dökelim. Tavayı yağlamanıza gerek yok. Ve her seferinde aynı kaşıkla aynı miktarda bir yemek kaşığı alın aynı boyutta olacaklardır.
Aralıklarla iki üç tane aynı anda pişirebilirsiniz.
Pişmiş mi diye altına sık sık bakmayın. Yukarısı göz göz olunca pişmiş demektir.
Göz göz olan pankeklerimizi ters çevirip diğer yüzünü de pişirelim.