Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Sebzeli ve etli, birbirinden enfes güveç çeşitleri, hem sağlıklı hem de lezzetli alternatifler sunuyor. Peki, bu geleneksel yemeği evde nasıl yapabilirsiniz? İşte, lezzetli güveç yapmanın tüm sırları ve pratik tarifleri...

Evinizde sıcak ve samimi bir atmosfer yaratmak için en iyi seçeneklerden biri de güveç yapmak. Etli, sebzeli ya da karidesli... İşte size her zevke uygun, pratik ve lezzetli güveç tarifleri!

GÜVEÇ TARİFİ MALZEMELERİ

200 gram kuzu kuşbaşı et
100 gram taze fasulye
1 adet orta boy patates
2 adet kabak
2 adet patlıcan
1 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz

GÜVEÇ NASIL YAPILIR?

Tencere içine kuşbaşı etleri döşeyin. Kuru soğanı ince ince doğrayıp etlerin üzerine ekleyin. Yeşil biberleri ve taze fasulyeleri önce yıkayıp, ortadan ikiye bölün ve etin üzerine katın. Patatesleri soyup küp küp doğrayarak ekleyin, patlıcanları ve kabakları alaca soyun, küp küp doğrayarak güvece ekleyin. 1 diş sarımsak ve domatesleri de ekleyin. Son olarak 1 kahve fincanı sıvı yağı ve yarım su bardağı suyu, tuz da ekleyerek tencerenin ağzını kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun. 1-1,5 saat pişirdikten sonra güveci servis tabağına ters çevirerek ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...

Bu enfes güveç tarifleriyle, sofranızı zenginleştirecek, hem göze hem damağa hitap eden bir yemeği kolayca hazırlayabilirsiniz. Sevdiklerinizle beraber, bu geleneksel ve lezzetli yemeğin keyfini çıkarın. Güveç yapımı hakkında daha fazla bilgi ve tarif için sitemizi takip etmeyi unutmayın. Afiyet olsun!