Patatesli Kahvaltılık İçin Malzemeler:

2 patates
Tuz
Pul biber
Karabiber
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 demet maydanoz
1 yumurta
Galeta unu
1 yemek kaşığı parmesan peyniri
Fesleğen

Patatesli Kahvaltılık Tarifi:

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Patatesleri küp küp doğrayın ve haşlayın.
Haşlanmış patatesleri bir kaba alıp ezin.
Üzerine 2 tutam tuz, 1 çay kaşığı pul biber ekleyin.
İnce ince doğranmış 1 demet maydanozu ekleyin.
2 yemek kaşığı mısır nişastasını ekleyip karışımı yoğurun.
Hamuru 5 parçaya bölün ve silindir şeklinde yoğurun.
Silindirleri çatal yardımıyla ezin ve 5 eşit parçaya ayırın.
Ayrı bir kaba bir yumurta kırın.
Galeta ununu, 1 yemek kaşığı parmesan peynirini ve fesleğeni karıştırın.
Silindirleri önce yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayın.
Kızgın yağda patatesleri kızartın.

Kızgın yağda kızartılan ve baharatlarla lezzetlendirilmiş bu patatesli kahvaltılığı mutlaka denemelisiniz. Hem sağlıklı hem de pratik olan bu tarifle güne enerjik bir başlangıç yapın!