Kahvaltıda yeni lezzetler denemeye ne dersiniz? Peynirli sıkma, Adana'nın eşsiz lezzetiyle sofralarınızı zenginleştirecek. İşte, adım adım kolay peynirli sıkma yapımı!

Geleneksel Türk kahvaltısına modern bir dokunuş: Peynirli sıkma! Bu tarif ile kahvaltılarınız hem daha lezzetli hem de daha keyifli hale gelecek. Gözleme ve krepe lezzetli bir alternatif arayanlar için ideal!

Adana'dan bir kahvaltı klasiği olan peynirli sıkma, hem lezzeti hem de doyuruculuğu ile öne çıkıyor. Krep ve gözleme yerine farklı bir alternatif arayanlar için peynirli sıkma mükemmel bir seçenek.

MALZEMELER

Hamuru için

4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Su

İç malzemesi için

300 g beyaz peynir ve lor karışımı (Ufalanmış)
1 adet soğan (İnce kıyılmış)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 demet taze soğan (İnce doğranmış)
1/2 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
1 tatlı kaşığı pul biber

TARİF

Unu yoğurma kabına alın, kuru mayayı ve bir tutam tuzu ekleyip harmanlayın. Azar azar su ilave ederek orta yumuşaklıkta, ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış tezgahın üzerinde yemek tabağı büyüklüğünde merdane yardımı ile açın.
İç malzemesi için soğanı sıvı yağda kavurun. Ocaktan alın, peynirleri, kıyılmış yeşillikleri, baharatı ekleyip karıştırın.
Geniş bir tavayı hafifçe yağlayın. Hamurdan küçük parçalar koparın, merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun her iki tarafını iyice kızartın.
Hamurlardan bir tanesini tezgahın üzerine yayın, üzerine iç malzemesini paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Dilerseniz yanına köpüklü ayran ile servis edebilirsiniz.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Adana'nın geleneksel lezzeti olan peynirli sıkma, kahvaltılarınızı tam anlamıyla bir şölene çevirecek. Pratik yapımı ve doyurucu özelliği ile peynirli sıkma, krep ve gözleme gibi sevilen kahvaltılıklar arasında kendine özel bir yer edinecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendi sofranızda keşfedin. Şimdiden afiyet olsun!