Krep pasta, hem hafif hem de lezzetli bir alternatif arayanlar için ideal. Bu rehberle, evde kolayca krep pasta yapabilirsiniz.

Eğer mutfakta yeni lezzetler denemek istiyorsanız, krep pasta tam size göre! Pratik ve şık bu tarif, herkesin favorisi olacak.

Krep pasta ile tatlıya yeni bir boyut getirin. Bu basit tarif, kat kat lezzetiyle sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek.

MALZEMELER

Hamuru İçin:

3 adet yumurta
1 su bardağı (2 parmak eksik) şeker
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 paket vanilin

Kreması İçin:

3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 paket toz krem şanti (toz halinde kullanılacak)

Üzeri İçin:

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un

TARİF

Kreması için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye ekleyin ve karıştırın. Fokurdadıktan sonra 1- 2 dakika kaynatın sonra ocaktan alın.
Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Üzeri kurumasın diye poşet kapatıp kenara alın, tamamen soğuduktan sonra krem şanti tozunu ekleyin.
Çikolata sosu için tüm malzemeleri tencereye alın.
Kıvam alıp fokurdadıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatın ve altını kapatın. Poşet koyup kabuk tutmasın diye kenara alın.
Krep için yumurta ve şekeri çırpıp sütü ekleyin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek homojen hale gelene kadar karıştırın.
Tavayı yağlayın. Kızdıktan sonra tavanıza 1 kepçe harç döküp arkalı önlü güzelce kızartın, kenara alın.
Servis tabağına bir krep koyup kremadan 1,5 yemek kaşığı kadar ekleyin. Her yerine değecek şekilde sürün.
Tekrar bir krep koyup kremadan sürün. Böyle böyle diğer krepleri de bitirin.
Kenarlarına kalan kremadan sürüp çikolata sosunu gezdirin ve dilediğiniz gibi süsleyerek 1 saat kadar dolapta dinlendirin.