Kozalak kurabiye tarifi, çikolata ve mısır gevreği ile yapılan enfes bir lezzet sunuyor. Pratik yapımı ve şık sunumuyla dikkat çeken bu kurabiye, misafirlerinizin gözdesi olacak. Mısır gevreğiyle kozalak görünümü verilen bu tatlıyı mutlaka deneyin.

Eğer çikolatalı tariflerden hoşlanıyor ve kolayca hazırlayabileceğiniz bir tatlı arıyorsanız, kozalak kurabiye tam size göre. Mısır gevreği ve çikolatayla yapılan bu enfes tarif, misafirlerinizi şaşırtacak ve vazgeçilmez lezzetler arasında yerini alacak.

Çay saatlerinize eşlik edecek pratik ve şık bir kurabiye tarifi arıyorsanız, kozalak kurabiye tam size göre. Çikolata ve mısır gevreği ile yapılan bu lezzet, hem görünümüyle hem de tadıyla misafirlerinizi etkileyacak. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi

MALZEMELER

2 adet baton kakaolu kek
1 paket krema (200ml)
80 gr çikolata ( sütlü ya da bitter)
1 paket Kakaolu yaprak buğday gevreği
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Ceviz

TARİF

Keki iyice ufalıyoruz. İçerisine cevizi ve pudra şekerini ekliyoruz.
Ocakta ısınan kremaya çikolatayı ekleyip eritiyoruz.
Eriyen çikolatamızı da ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayıp şekil veriyoruz.
Sonra kakaolu gevreği sıra sıra kozalak görünümü vererek keke hafifçe batırıyoruz.
Üzerine pudra şekeri serpip, servis yapıyoruz.

Kozalak kurabiye tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek olarak mutfağınızda yerini alacak. Çikolata ve mısır gevreğinin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu kurabiye, misafirlerinizi şaşırtacak ve tarifinizi sormak isteyecekler. Bu tarifi denemeyi unutmayın ve çay saatlerinize renk katın. Afiyet olsun!