Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Börek tarifleri, çay saatlerinin ve kahvaltıların kurtarıcı lezzeti olabilir. Herkesin severek tükettiği böreklerin çok sayıda çeşidi bulunuyor. Soslu pratik börek, hem kolay yapımı hem de lezzetiyle öne çıkıyor. Bu tarifi mutlaka deneyin!

Soslu pratik börek, çay saatlerine ve kahvaltılara lezzet katmak için harika bir seçenektir. Dışı çıtır, içi yumuşacık bu börek, pratik yapımı ile de dikkat çekiyor. İşte herkesin kolayca yapabileceği soslu pratik börek tarifi.

Lezzeti ve kolay yapımı ile soslu pratik börek, çay saatlerinin yeni favorisi olmaya aday. Patates ve beyaz peynirli iç harcı ile bu börek, hem doyurucu hem de ekonomik bir seçenek. İşte adım adım yapılışı.

MALZEMELER

4 tane yufka
1 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane sade maden suyu

Arası için;

Haşlanmış patates
Beyaz peynir
Maydanoz
Tuz
Pul biber

TARİF

Böreğin iç harcı için patatesleri haşlayıp soyun. Sıcakken ezecek ya da çatalla ezin. Patatesleri bir kap içine alıp üzerine diğer iç harç malzemelerini ekleyin. İç harcı karıştırıp kenarda bekletin.
Böreğin sosu için geniş ve derin bir kase içine sos malzemelerinin hepsini alın. Malzemeler homojen kıvam alana kadar çırpın. Sos da hazır olunca böreği yapmaya başlayın.
Börek için yufkaları eşit 4 üçgen şeklinde kesin. Üçgen parçalardan birinin üzerine her yerine gelecek şekilde sos sürün. Geniş kısmına iç harçtan koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo olarak sarın.
Sardığınız ruloyu kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Bu şekilde börekleri hazırlayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu böreklerin üzerine sürün.
İsteğe göre susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat süre ile pişirin. Börekler pişince ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip sonrasında servisini yapabilirsiniz.

Soslu pratik börek tarifi ile çay saatlerinize ve kahvaltılarınıza lezzet katabilirsiniz. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olan bu börek, hem kolay yapımı hem de ekonomik malzemeleri ile mutfakta vazgeçilmeziniz olacak. Bu tarifi denemeyi unutmayın ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!