Ev yapımı kayısı reçeli ile sabahlarınıza tatlı bir başlangıç yapın. İki kilogram kayısı ve biraz şekerle, kendi reçelinizi yapmaya ne dersiniz? İşte kolay ve pratik reçel tarifimiz.

Kayısı reçeli, taze kayısıların ve doğal malzemelerin mükemmel uyumuyla sofranızı şenlendiriyor. Bu eşsiz lezzeti kendi mutfağınızda denemeye hazır olun.

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Yaz mevsimi, taze meyvelerle dolu reçeller yapmak için en güzel zaman. Kayısı reçelini, minimal malzemelerle nasıl hazırlayabileceğinizi sizlerle paylaşıyoruz.

KAYISI REÇELİ MALZEMELERİ NELER?

2 kg kayısı
1 tatlı kaşığı limon tuzu
2 kg şeker

KAYISI REÇELİ NASIL YAPILIR?

Kayısıları yıkayın ve ikiye bölün. Çekirdekleri fındık veya ceviz kıracağı ile kırıp içlerini çıkartın. Ardından kayısıları tencereye alın ve üzerine toz şekeri ekleyin. Çekirdekleri de ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın. 5-6 saat veya gece boyunca bekletin.

Yaklaşık 35 dakika boyunca kaynatın. Ocaktan almadan 10 dakika önce limon tuzunu ekleyin. İstediğiniz kıvamı aldığında ocaktan alın. Reçeli kaynattıktan sonra kavanozlara alın ve kapağı kapatın.