Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden lahmacun yapımı sandığınızdan daha kolay. Evde lahmacun yaparak sevdiklerinizi bu özel lezzetle tanıştırın.

Gaziantep ve Şanlıurfa'nın meşhur lahmacunlarına rakip olacak bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Ev yapımı lahmacun tarifimizle tanışmaya hazır olun.

4. Herkes tarafından sevilen bu benzersiz lezzeti evinizde de yaratmak istemez misiniz? Lahmacun yapmanın püf noktalarını öğrenmek için okumaya devam edin.

MALZEMELER

3 su bardağı un
Tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su

Kıymalı harç için:

350 g kuzu kıyma
1 soğan
2 domates
Yarım demet maydanoz
4 sivri biber
Tuz
Karabiber
Tatlı kırmızı toz biber

Servis için:

Limon dilimleri
Maydanoz

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

TARİF

Hamuru için unu derin bir kaba alın. Tuz, toz şeker ve mayayı ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ayçiçek yağı ve sütü ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
Kıymalı harç için kıymayı geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, kabuklarını soyup küçük küp doğradığınız domates, ince kıydığınız maydanoz ve sivri biberi ekleyip karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Kıymalı harcı üzerine yayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerini havlu kağıt ile örtüp 3-4 dakika bekletin. Limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.

Evde lahmacun yapmanın keyfini çıkarın! Ustalıkla hazırlanmış bu tarifle, Gaziantep ve Şanlıurfa'nın autantik lezzetlerini kendi mutfağınıza taşıyabilirsiniz. Limon dilimleri ve taze maydanoz ile süsleyerek, bu eşsiz yemeği sevdiklerinizle paylaşın. Şimdiden afiyet olsun!