Sebzeli kiş tarifi, tuzlu muhallebi ve sebze dolgulu bir Fransız tartı sunar. Eritilmiş tereyağı, julyen kesilmiş sebzeler ve kaşar peyniri ile doldurulmuş lezzetli bir yemek.

KİŞ YAPIMI 

HAMUR MALZEMELERİ

2 - 2,5 su bardağı un
1 paket maya
1 çay bardağı ılık süt
100 g eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı tuz

SEBZE DOLGUSU

2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet havuç
150 g kaşar peyniri
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı krema
1 çay kaşığı karabiber
0,5 çay kaşığı tuz,

HAMURU İÇİN;

Ilık süt ile mayayı açın. Elenmiş un, tereyağı ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika bekletin.

DOLGUSU İÇİN;

Patlıcanları alacalı soyun. Kabakların ve havuçların kabuklarını soyun. Bütün sebzeleri julyen şekilde kesin. Kaşar peynirini de rendeleyin. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup orta ateşte ısıtın. İçine patlıcanları sıralayıp 2-3 dakika arkalı önlü hafifçe pişirin. Kabak ve havuçları da aynı şekilde pişirin ve soğumaya bırakın.

PİŞİRME İÇİN; 

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Kiş için seçtiğiniz kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Mayalanmış hamuru kısa bir süre yoğurun. Yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 3 cm yüksekliğinde çember oluşturacak şekilde bastırarak yayın.

Kremayı bir kaseye alın, üzerine karabiber ve tuzu ilave edin ve karştırın. Karışımı kalıptaki hamurun üzerine döküp yayın. Pişirdiğiniz sebze dilimlerini kaşar peynirleri sıralayın. Fırının orta rafında 30 dakika pişirin

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.