Poğaçanın sırrı bu malzemede! Fırından taşan puf puf poğaça tarifi için gerekli malzemeler, yapılışı ve püf noktalarını sizler için derledik. İşte detaylar!

Poğaça kabartma sırlarını paylaşıyoruz! Maden sodasının mucizesini keşfedin ve pofuduk poğaçalarla tanışın.
 

PUF PUF KABARAN POĞAÇA İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden sodası
1 paket kuru maya (ya da 1 paket instant maya)
1 adet yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı toz şeker
3,5-4 su bardağı un
1 kase beyaz peynir
1 demet maydanoz (arzuya göre)
1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz

PUF PUF KABARAN POĞAÇA NASIL YAPILIR?

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

1) Tüm sıvı malzemelerinizi (süt, sıvı yağ, soda, yumurta akı) bir kaba alın ve güzelce karıştırın.

2) Hazırladığınız karışıma önce kuru maya ve arkasından şekeri ekleyip karıştırın. Ardından tuzu ekleyin.

3) Ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar un ilave edin. Bu noktada un markası, hava sıcaklığı ve nem gibi faktörlere göre miktar değişeceği için göz kararı yapmanızı öneririz.

4)  Hamuru 20 ile 25 dakika arasında mayalanmaya bırakın. Mayalanma süresine ne kadar vakit ayırırsanız hamur o kadar kabaracaktır.

5)Poğaçanın iç malzemesi için 1 kase beyaz peynir, maydanoz ve bir çay kaşığı tuzu bir kasede güzelce karıştırın.

6)Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın. İstediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz. Bezeleri elinizde biraz açın ve içerisine hazırladığınız peynirli karışımı ekleyin. Ardından şekil verin.

7) Hazırladığınız poğaçaları tepsiye dizin ve mayalanmaya bırakın. Tepsi mayası için ideal süre en az 10 dakikadır.

8) Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 ile 25 dakika arasında pişirin.