Evinizde yumuşacık ve lezzetli açmalar yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım kolay açma yapımı için tarifimiz. Bu tarifle kahvaltılarınız daha da özel hale gelecek.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Kendi açmanızı yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Pratik ve lezzetli bu açma tarifiyle, kahvaltılarınıza ev yapımı bir dokunuş katın. İşte kolay açma tarifi...

Evde açma yapmanın püf noktalarını öğrenmeye hazır olun. Bu kolay ve lezzetli tarif sayesinde, kahvaltılarınız için mükemmel açmalar hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım açma tarifi...

Açma Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
6 su bardağı kadar un (Unu kontrollü ekleyin gerekirse un ilave edin)

Üzeri için

1 yumurta
Çörek otu

Açma Tarifi
Öncelikle ılık su ılık süt maya ve şekeri bir kaba ekleyin ve iyice karıştırın.
Sonra sıvı yağ tuzu ve en son tereyağı ekleyip iyice karıştırın ve kontrollü olarak unu ilave edip yoğurmaya başlayın yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerini streçleyip bir örtü ile sarıp 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Daha sonra bezelere ayırın.
Üzerlerine 1 tatlı kaşığı kadar oda sıcaklığında beklemiş tereyağı koyun ve elinizle servis tabağı büyüklüğünde açıp yuvarlayarak rulo yapıp her iki ucundan tutup her iki taraflı ters kıvırarak iki uçtan birleştirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sürüp üstüne çörek otu serpin ve üzerlerini de yine bir örtü ile örtün ya da bir tepsi ile kapatıp yaklaşık 20-30 dakika kadar daha bekleyin.
200 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
Pişince fırından çıkarıp üzerlerine bir yine bir bez veya örtü ile örtün 10-15 dakika kadar yumuşaması için bekleyin.

Bu kolay ve lezzetli açma tarifi ile kahvaltı sofralarınıza yeni bir lezzet katın. Hem yumuşacık hem de ağızda dağılan bu açmalar, ev yapımı olmanın verdiği özel tat ile herkesin favorisi olacak. Pratik yapımı ve lezzetiyle, bu açma tarifi kısa sürede mutfaklarınızın vazgeçilmezi haline gelecek. Afiyet olsun!